20 Nisan 2016 Çarşamba

Aramda En Çok Sevdiğim 5 Şampiyon (League of Legends)

League of Legends oyununda her zaman açık olan 3 harita bulunmakta. Bunlardan en bilineni sihirdar vadisi, ikinci en fazla bilineni sonsuz uçurum, en az bilineni ise uğursuz koruluk. Önceden bir de kristal kayalık vardı. Aram sonsuz uçurum da 5'e 5 takımlarla oynanan bir oyun modu. Bu oyun modunun en büyük özellikleri şampiyonların rastgele seçilmesi ve ölmeden item alamamanız. Ayrıca oyun başlamadan önce size gelen şampiyonu beğenmediyseniz zar atarak kullanabileceğiniz rastgele bir şampiyonla değiştirebilirsiniz. Veya takımınızdaki başka biriyle takas edebilirsiniz (Tabi kabul ederse). Bu haritada tek bir koridor olduğu için sürekli takım savaşı halindesiniz. Bu da bu modun en çekici kılan yanı. Ayrıca tarafsız yaratıklar yoktur ve oyun sihirdar vadisine göre daha çabuk biter.

Ana konumuza gelecek olursak aramdaki en iyi şampiyonlar alan etkili skillere sahip şampiyonlar, tank şampiyonlar ve nişancı şampiyonlardır. Bu şampiyonlardan benim en çok hoşuma gidenler:


Lux: E ve R skilleri alan etkili olduğundan aramdaki en güçlü şampiyonlardandır. Ayrıca Q'sunu kalabalığa attığınız da iki düşman şampiyonunu aynı anda dondurabilirsiniz. Ultisi kaçan şampiyonları avlamak için bire birdir. Ama ultiyi 1 kill için değil de düşman tesbih gibi bir sıraya dizildiği zaman kullanmak daha makbuldür.


Veigar: E skilli sayesinde aramdaki tartışılmasız en iyi şampiyonların başında gelir. Bu skil ile alanı stunlayabilirsiniz. Ayrıca Q skilliyle öldürdüğünüz her şampiyon veya minyon yetenek gücünüzü artırır.


Fiddlesticks: E skilli düşmandan düşmana seker ve ultisi eğer iyi kullanılabilirse penta aldırır. Ultiyi doğru yerde kullanarak 1 vs 4 hatta 1 vs 5 bile yapabilirsiniz. Ultiden en iyi şekilde faydalanmak veya diğer bir değişle kaçanı kovalamak için kesinlikle kar topu ile oyuna girin. Ama biraz şansa bakıyor bu şampiyon.


Malphite: E ve R skilleri alan etkilidir. Fazla bir alana etki etmeseler de Aramın küçük bir harita olmasından dolayı çok faydalıdır bu skiller. Ayrıca tank olduğu için kolay kolay ölmez.


Amumu: Q'su ve ultisi donduruyor. Ultisi çok büyük bir alana etki eder bu yüzden uygun anı bekleyerek atılan ultiler oyunu döndürebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder