11 Haziran 2016 Cumartesi

Belediyelerin Yasa Dışı Otopark Ücreti Uygulaması

Neredeyse her şehirde belediyeler şehrin en işlek bir kaç caddesinde yol kenarına park eden arabalardan otopark ücreti alır. Benim ve çok yakın çevremin arabası olmadığından bu olay hakkında fazla düşünmemiştim açıkçası. Ama bir arkadaşım bana bu uygulamanın yasa dışı olduğunu ve bu otopark ücretini vermek zorunda olmadığımızı söylemişti. Neyse bu gün gördüğüm bir haber sayesinde bu olayı uzun uzadıya inceleme fırsatım oldu.
Çorum'da CHP merkez ilçe başkanı bir kaç kere bu sözde otoparkçılarla "ücret ödemeyeceğim" diye tartışmış. Ve bu mücadelesini dahada büyüterek yerel basına duyurmuş. Sonrasında ise bu otoparkçılar CHP'li başkana saldırmış ve darp etmiş. Olay sonrası saldırganlar anında serbest kalmış. Ve belediye aceleyle bu otopark uygulamasını durdurmuş. Arabam olmadığı için kaldırılmasının hiç bir işime yaramayacak olmasına rağmen ve CHP'li olmama rağmen, CHP Çorum Merkez ilçe başkanına sadece bir şehirde bile olsa ülkemizdeki bir saçmalığın kaldırılmasına vesile olduğu için teşekkür ediyorum.

Olaylar böyle güzel gelişirken birileri yine boş durmuyor. Otoparkçılar belediyenin önünde basın toplantısı yapmış. Bu haberi ve nasıl kamuoyuna servis edildiğini okuyunca gözlerime inanamadım. Sanki belediyenin otopark uygulaması ve parayı toplayanlar haklıyken mağdur edilmiş gibi servis edilmiş. Çorum, bu uygulamanın Türkiye'de yıkılmasında ilk basamak olabilir diye düşünürken yıllardır bu kişilere paralarını kaptıran cahillerin "biz veriyoruz o da versin parasını" gibi yorumlarda bulunduğunu gördüm. (Burada caddeye park ettiği için para veren herkese cahil demiyorum. Yanlış anlaşılmasın. Her kes hukukçu değil ki neyin yasal neyin yasa dışı olduğunu bilsin. Ama olay gündeme gelip neyin ne olduğu bilindikten ve seninde o haberi okumuş olmana rağmen o haberin altına böyle bir şey yazıyorsan hem cahil hem de salaksın. Lütfen alınmayın gerçek bu.) Açıkçası sözde otoparkçılardan daha çok bu zihniyette bir sürü kişinin olması beni üzdü. Ve bu zihniyet daha doğrusu zihniyetsizlik halkımızın üzerinden kalkmadıkça bu ülke yaşanmayacak bir yer olarak kalmaya mahkum. Ayrıca olay ulusal medyaya daha vahim bir şekilde aktarılmış. CHP merkez ilçe başkanının otoparka gidip oto parkçılarla kavga ettiği anlamına gelen cümlelerle anlatılmaya çalışılmış olay. Halbuki burada otoparktan kasıt cadde, sokak. Unutmadan sözde otoparkçıların bir de CHP'li ilçe başkanına mübarek günde sarhoştu demesi yok mu. "Tek kitaplı insandan korkarım" diye boşuna söylememiş düşünürün biri. AKP ve ondan faydalananların en büyük silahı din. Köşeye sıkıştıkları her zaman dini bir silah olarak kullanıyorlar. Burada da mübarek günde sarhoştu kavga çıkardı demeleri de bu yüzden. Adam toplantısından çıktıktan sonra yaşanmış olay. Ya toplantı yerine alem yaptı CHP'liler ya da ilçe bakanı toplantıya katılmadı. İkisi de kolaylıkla polis tarafından kontrol edilebilirdi ve olay kapanmaz devam ederdi. Siz niye CHP ilçe başkanının içkili olduğunu polise söylemediniz de salındıktan sonra Muzaffer sizi kapı dışarı ettiğinde böyle saçma bir şey ortaya atıyorsunuz. Nedeni bu kişilerin geçmişlerinin hiç sağlam olmaması ve o zaman haksız olduklarından sadece salınmayı düşündükleri. Nasıl olsa bu adam CHP'li bunu takan olmaz. Biz işimize devam ederiz diye düşünmüşlerdir. AKP'lilerin de hoşuna gidiyor tabi ateş olmayan yerden duman çıkmaz deyip bak adam ramazan ayında içki içip sağa sola sataşmış diye yayacaklar.

Gelelim enine boyuna belediyelerin otopark uygulamasına. Caddeye park eden bir arabadan ücret almak ne fayda sağlar. En önemli faydası o para hiç bi iş yapmamalarına rağmen bir sürü kişinin cebine girer. Türkiye'nin ana sorunlarından biri üretimin azlığıdır. Yani o sözde otoparkçılar sokakta gezip para toplayacağına gidip bir fabrikada veya dükkanda çalışsa emek verdikleri bir şey için para alacaklar ve halk da onların emeklerinin karşılığında ortaya çıkan hizmet veya maldan yararlanacak. Ama önceki durumda sözde otoparkçılık yapmanın halka tek bir faydası var o da işlek yerlerdeki caddelerin yakınlarındaki iş yerlerinde çalışanların veya iş yeri sahiplerinin arabalarıyla dolup taşmıyor caddeler. Bunun suçlusu ise esnaf ve çalışanlar değil ki. Beleş ve iş yerine yakın yere tabi park eder adam. Bunu önlemek için park yasağı getirilip otopark girişimlerine destek verilmeli. Ayrıca belediye geniş otoparklar yapıp oradan para toplasa yani bildiğiniz ticaret yapsa kimse bir şey demeyecek. Bizim vergilerimizden pay al, bir de kamu malından resmen kira al ne ala memleket.

Elimden geldiğince burada siyasete girmemeye çalışıyorum. Ama bütün ülke için önemli olabilecek bu olayı kendi yorumlarımı da katarak sizlerle paylaşmak istedim. Eğer hoşunuza gitmediyse affola. Halkın hakkını savunanlara halkın sırtını dönmediği ve kendilerini sömürenleri desteklemediği bir ülkede yaşamak dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder