13 Haziran 2016 Pazartesi

Türkiye'nin Tek Anime Kanalı Animez


Memlekete gittiğim zamanlar hariç televizyon izlemiyorum. Zaten kendi evimde de televizyon yok. Hatta şu anda evim de yok. Televizyon izleme fırsatı bulduğum zamanlar izlediğim toplamda 3 kanal var sadece. Bunlar: C TV, NHK World ve Animez. Diğer kanalların hiç birinde ilgi çekici bir şey yok. Bu yazıda bu kanallardan biri olan Animez hakkındaki düşündüklerimi sizlerle paylaşacağım.

Animez'i kısaca tanıtmak gerekirse: Türkiye'nin ilk ve tek anime kanalı. Çocuk kanalı Kidz günün bir buçuk saati Animez olarak yayın yapıyor. Bir buçuk saat çok kısa bir süre. İnşallah ileride bu süreyi uzatırlar.

Önceden 21.30 da yayına başlayan Animez şu an 23.00'da yayına başlıyor ve 3 farklı animeden birer bölüm yayınladıktan sonra tekrar Kidz'e geçiyor. Yayın saatinin ileri alınmasına çok sevindim açıkçası. Ailemden ötürü 21.30 - 23.00 saatleri arası televizyon izleyemiyordum. Çünkü hepinizin bildiği gibi o saatler dizi saatleri ve her yaşlı Türk vatandaşı o saatlerde dizi seyreder.

Şu anda yayınlanan animeler sırasıyla: Sailor Moon, Naruto ve Bleach. Yayın akışına Animez'in sitesinden ulaşabilirsiniz. Açıkçası bu animeleri izlerken eski günleri hatırlamak iyi oluyor. Zaten başka bir işe de yaramıyor. Bu animeleri ilk defa izleyen birinin her gün aynı saatte Animez'i seyretmesi gerekir ki bu da çok zor. Benim gibi çoğu kişinin animeyle ilk tanışmasının MTV'deki anime gecesi olduğunu düşünürsek Animez gibi bir anime kanalının animenin ülkemizde yayılmasında ne denli önemli olduğu anlaşılır herhalde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder