16 Haziran 2016 Perşembe

Mara Adası (Marado) [Güney Kore] 2

Kıyı Şeridi
Marado son derece kayalıklı bir sahile sahiptir. Adada deniz mağaraları bile bulunmuştur. Adanın bir uçtan bir uca sahil uzunluğu 4.2 kilometredir. Ada sahili görebileceğiniz bir yürüyüş yolu ile çevrilidir. Adanın etrafını yürüyerek bir saatte dolaşmak mümkündür.
Gelgitlerin meydana getirdiği erozyon nedeniyle doğu kıyısı ada sakinlerinin Gue Jeong dediği son derece sıradışı uçurumlardan oluşmaktadır. Bu uçurumların uzunluğu 39 metreye kadar uzanır. Ve Kore kaktüsler ve ditch deeds (Türkçeye çeviremedim) gibi bitkiler buralarda bulunur.
Mara adasında 4 tane rıhtım bulunur. Bunlar; Sal-rae duck, Jariduck, Jangsiduck ve Sinjak-no isimli rıhtımlardır. Balık yılın her zamanı bol ve çeşitlidir. Özellikle de Jariduck iskelesi tarafında.

Günümüzde
Şu an Marado'da bir ilk okul, polis karakolu, kilise, tapınak ve deniz feneri bulunmaktadır. Adada kırk hane vardır ve günde ortalama 700 turist bu adayı ziyaret eder. Turistler için 50 turistik tesis yapılmıştır.
Adadaki deniz feneri
Çevre
Marado'nun bazalt kayalıklardan oluşan kıyı şeridi bir çok kabuklu deniz canlısının evidir. Adanın orta kesiminde küçük bir orman bulunmaktadır. Ama bu orman sonradan dikilme ağaçlardan oluşmaktadır ve bir çit ile korunmaktadır.

Turistik Yerler
Güneş Enerjisi Santrali
Marado'nun doğu sahilinde bir güneş enerji santrali vardır. Bu santral 30 kW kapasitesindedir ve 27 henenin elektrik ihtiyacını karşılar.

Çikolata Müzesi
Bu küçük müze Marado'da kesinlikle görülmesi gereken belli başlı yerlerden biridir. Bina rönesans tarzıyla inşa edilmiştir.

Cheonyeodang Tapınağı
Cheonyeodang Marado'da kesinlikle görülmesi gereken küçük bir tapınak. Bu tapınakta insanlar dalgıçların selameti için dua ederler.

Janggun Kayası
Janggun Kayası Generalin kayası anlamına gelmektedir. Geleneksel olarak bu kaya ada sakinleri için önemlidir. Kıyı sakinleri yaygın olarak Janggun kayasının, doğa ve doğa bilinci için kutsal olduğuna inanır.

Yazı dizisinin 3. ve son bölümü Mara adası yorumum eşliğinde foto tur yakında yayında

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder