14 Haziran 2016 Salı

Anonymous Ads (A-ads) Reklam Platformu

A-ads veya uzun ismiyle Anonymous Ads kısaca anonim reklam platformu. Bu tarz bir reklam platformuna ilk defa rastladım. Sitene / bloguna kayıt olmadan bile reklam alabiliyorsunuz. Kayıt bile olmadan reklam yayıncısı olma fırsatı sunan bu platformda dolayısıyla sitenizin kabul edilmemesi gibi bir ihtimaliniz yok. Ama bu reklam platformunun çok kötü bir özelliği var. Bu özellik ödemeleri sadece bitcoin ile yapıyor olması. Minimum ödeme limiti de 10 bin satoshi gibi çok düşük bir rakam. Her 10 bin satoshi'de kazandığınız para bitcoin adresinize otomatik olarak yatıyor. Bir diğer kötü yanı ise gösterim başına ve tıklama başına çok az para vermesi. Üstelik gösterimlerin çoğu sayılmıyor. Bu yüzden ne kadar kazanabileceğinizi söylemek çok zor. Ama pek fazla bir şey kazanamayacağınız kesin.

Gariplik sadece Bitcoin'le ödeme yapmasında ve anonim olarak reklam yayınlanmasına izin vermekle sınırlı değil. Referans programı da bir garip. Genellikle referans linkinizle üye yaptığınız yayıncıların kazancının %5 veya %10'u size gelir bu tarz sitelerde. Ama A-ads'da böyle bir referans sistemi yok. A-ads'daki referans sistemi sadece reklam verenlerin harcadığı paradan kar dağıtmak şeklinde.

A-ads'ı 5 aydan uzun süredir kullanıyorum. İlk başlarda çok az kazandırdığı için hiç hoşuma gitmiyordu. Ama şu an Paypal'ın da Türkiye'den çekilmesiyle alternatif ödeme yöntemlerinin önemi arttı. Son zamanlarda Türk lirası ve dolar karşında değerlenen Bitcoin'e olan ilgi de artıyor. Ama yine de Bitcoin'i Türk lirasına dönüştürmek ve hesabına çekmek çok sıkıntılı bir süreç. Bunu bir kenara bırakırsak A-ads Paypal'a ödeme yapmıyor ve diğer CPM ve CPC reklam ağları gibi minimum ödeme limitleri yüksek değil. Zaten bu yüksek ödeme limiti olan reklam platformlarında bir de vergi kesintileri oluyor. A-ads'da ise şu anın kuru ile hesabınızda 17.küsür kuruş olduğunda paranız direk olarak bitcoin cüzdanınıza yatıyor. A-ads'ın kıymetini bu gün bu blog için Adsense'ye alternatif bir reklam platformu ararken anladım. Eğer sitenize gelen trafik düşükse minimum ödeme limiti 100 lira olan reklam platformlarına, bu parayı kaç ayda ve ne kadar kesinti ile yatıracağını bilmeden güvenmektense A-ads ile azar azar bir şeyler biriktirebilirsiniz. En önemlisi de bu tarz reklam platformlarında minimum ödeme limitine ulaşabileceğiniz bile meçhul.

Eğer sizinde az trafik alan bloglarınız varsa A-ads'ı kullanabilirsiniz. Hiç yoktan iyidir mantığıyla bütün ilgilenmediğiniz bloglarınıza A-ads'dan reklam ekleyebilirsiniz. Ama işi abartmayın. Bir siteye bir tane A-ads reklamı yeter de artar bile. Fazlasına gerek yok çünkü her IP bir kere sayılıyor. Hatta bazen sayılmadığı da oluyor. Daha fazla reklam eklemek sizin kazandığınız parayı artırmıyor. O yüzden sitenizin görselliğini düşünerek sadece bir tane reklam eklemenizi tavsiye ederim.

1 yorum: