23 Aralık 2018 Pazar

Faucetler Para Kazandırıyor mu?


Faucet, musluk anlamına gelen İngilizce bir kelime. Musluk yerine Faucet kelimesini kullanmamın ve insanların akıllarında "Faucet" veya "Faucet Sitesi" gibi kavramların oluşmasının nedeni bu musluk sitelerinin hepsinin İngilizce olması.

Bitcoin veya diğer kripto paralarla yeni yeni haşır neşir olmaya başlayan herkese bu faucet sitelerini öneririm. Çünkü yeni bir teknoloji, yeni bir yatırım aracı olduğu için sağdan soldan duyma haberlerler ve bilgiler ile yatırım yapılması fazla sağlıklı değil. Onun yerine bu işe hiç para harcamadan girmek, az da olsa Bitcoin veya diğer kripto paralardan edinmek, onları transfer etmek, kripto para cüzdanı edinmek, kripto para borsalarında işlem yapmak ve daha bir çok şeyi deneyimlemek isteyenler Faucetler ile Bitcoin ve kripto para evrenine adım atabilirler.

Yazının başlığında yazan ana meselemize gelirsek; Faucetler para kazandırır. Ama işi gücü olan birinin uğraşmasını tavsiye etmediğim bir sistem. Çünkü dakika başı kazanç anlık kur ile ortalama 1 kuruş civarındadır. Bu da 8 saat için 4 lira 80 kuruş eder. Yani yapılacak bir iş değil. Kaldı ki ben bu ortalama kazancı  kendimin "claim"lemesi, çekme & transfer gibi işlemlerin kolay olduğu 8 fauceti baz alarak ve belli periyotlar ile claimlendiğinde oluşan kazançları (böylece toplam kazanç azalıyor ama birim zamanda daha fazla kazanç sağlanıyor) baz alarak yazdım. 8 saat boyunca Faucet gezip durmadan claimleseniz bu paranın yarısını bile kazanamazsınız.

Şimdi gelelim kimler için Faucetler uygun:
1- İşsizler için (Günlük en fazla 1 saat Faucetlerle vakit harcamanızı tavsiye ederim)
2- Öğrenciler için (Günlük en fazla 30 dakika Faucetlerle vakit harcamanızı tavsiye ederim)
3- Bitcoin ve kripto para ile yeni tanışan kişiler için (Günlük en fazla 30 dakika Faucetlerle vakit harcamanızı tavsiye ederim)
4- Bunların dışında kalıyorsanız ve çok fazla referans da bulamayacaksanız hiç boşuna uğraşmayın Faucetlerle.

En son olarak Kullandığım Faucet Siteleri:
Bonus Bitcoin
Free Dogecoin
Bit Fun
Moon Bitcoin
Moon Dogecoin
Moon Litecoin
Moon Dashcoin
Moon Bitcoin Cash

Açıköğretim fakültesinin bahar dönemi harcını faucetlerden kazandığım para ile ödemeyidüşünerek eylül ayında bu işe  başladım. Ama şu ana kadar sadece 21 lira değerinde bitcoin biriktirebildim. Bu gidişle eğer Bitcoin'in fiyatı 200.000 liraya çıkmazsa ödemem imkansız. Ben de yeni bir hedef koydum kendime. Eğer Bitcoin fiyatı 40.000 liranın üzerine çıkarsa kazandığım Bitcoinleri çekip açıköğretimin harcını ödemekte kullanacağım. Ama eğer 40.000 lirayı geçmezse başka bir iş için biriktireceğim. Dikey Geçiş Sınavı ücreti için veya yurtdışı veya yurt içi tatil için harcayabilirim. İleri de Faucetlerden kazanılan para ile ne yaptığımı anlattığım bir yazı yazabilirim.

NOT: Bu yazı ve bu blogta yazdığım hiç bir kelime, cümle, yazı yatırım tavsiyesi değildir. Kendiniz bütün durumları değerlendirerek kendi hür iradeniz ile yatırım yapma kararı alın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder