28 Nisan 2017 Cuma

Doğalgaz Kalorifer Ateşçiliği Kursu Deneyimlerim #3 Kursun İlk Günü ve Kurs Hakkında Genel Bilgiler

Kurs pazartesi günü başladı. Halk Eğitim Merkezi tarafından gönderilen smsde de belirtildiği gibi Endüstri Meslek Lisesi'nin tesisat teknolojisi sınıfında ilk derse başladık. Hoca ilk olarak kendini tanıttı. Tahmin ettiğiniz üzere Endüstri Meslek Lisesi'nde tesisat öğretmeniymiş.
Sonra kursun hangi günler ve hangi saatler olduğunu ve hangi gün ne yapacağımızı anlattı. "Toplam 7 gün ders olacak, her gün 17:30 ile 19:30 arasında olacak dersler, şu şu günler ders var, son gün sınav olacaksınız, önceki gün kazan dairesini göstereceğiz size" gibi.
Sonra işten yani "doğalgaz kalorifer ateşçisi ne yapar?" ondan bahsetti. "Herkes yakabilir biz size güvenlik önlemlerini alarak yakmayı öğreteceğiz." dedi.
Sonra en can alıcı konu olan iş imkanlarını anlattı. Anlattıklarını özetlersem:
Özel Sektörde:
- Doğalgaz yakarak merkezi sistem ile ısınan her kurum ve apartman en az askeri ücret + sigorta ile bir kaloriferci çalıştırmak zorundaymış. Eğer bu kanuna uymuyorlarsa şikayet edebilirsiniz dedi hoca.
- Ayrıca İşkur'a kursun sonunda alacağımız sertifika ile başvurup bize iş bulmalarını istiyebilirmişiz.
Kamuda:
- Merkezi atamalara hiç değinmedi. Yılda 5-10 kişi aldıklarından olsa gerek.
- Kurumsal / açıktan atamalar ile her yıl 2.000 adet kaloriferci alıyorlarmış. Bu kursu bitirip kamuya giren çok kişi oldu dedi.

Kursu tanıtmayı bitirince de ders işlemeye başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder