Pages

19 Mart 2017 Pazar

Yunanistan Bizim Adalarımızı İşgal Etti İddiası

İlk başta inanmamıştım. Her gün çıkan spekülatif haberlerden sandım. Çünkü bize hiç Kardak harici bir sınır krizinden bahsedilmemişti. Biraz araştırınca Wikipedia'da, Google Maps'de bu adalar tam bir Yunan adası olmuş. İsimleri Yunanca, Yunan adalarından bu adalara feribot seferleri var, kiliseler ve askeri üsler var. Bu yüzden asılsız olduğunu sandım haberin. Ama iddiayı ortaya atan emekli albay Cumhurbaşkanı'nı, hükümeti, İzmir, Aydın ve Muğla valilerini vatan toprağını yabancılara bırakmakla yani vatana ihanet ile suçluyor. Ama karşı taraftan doğru düzgün bir cevap gelmiyor. Hatta MHP'li ve CHP'li millet vekilleri araştırma komisyonu kurulması için elinden geleni yaparken AKP'liler de araştırılmaması için elinden geleni yapıyor.

Bir ülkeyi oluşturan 2 şey vardır: 1- Vatan toprağı, 2- Ulus (ülkenin vatandaşları). Bu ikisinden de hiç bir şekilde taviz verilemez. Hani Mete Han ile ilgili bir hikaye anlatılır; Düşman Mete Han'ın atını, avradını ve silahını isterler. Bizim için kutsal olmasına rağmen kendisinin olan şeyler için bütün Türkleri savaşa sürüklememek için 3'ünü de düşmana verir Mete Han. Ama düşman şımarıp ot bile bitmeyen çöllük bir araziyi ister. İşte o an Mete Han: "Ey gün görmüş ihtiyarlar! Şimdiye kadar düşman tarafından istenen şeyler nefsime aitti. Şimdi istedikleri toprak parçası ise milletimize aittir ve vatanımızın bir parçasıdır. Söyler misiniz, kimin malını kime veriyoruz? Artık savaş kaçınılmaz olmuştur. Herkes bunu böylece bilsin ve hazırlığını yapsın!" demiş. Hükümetten birinin çıkıp, Tansu Çillerin 1996'da Kardak Krizi sırasında dediği gibi "Bizde toprak verilmez. Bizde tek çakıl taşı verilmez. Bizde can verilir ama tek bir çakıl taşı verilmez. O zaman tek bir yol var. O bayrak inecek! O asker gidecek!" demesi beklenirken durmadan üzerini örtmeye çalışıyorlar.

İstediğim tek bir şey var. Hükümetin bu adaların hukuki durumunu araştırmaya destek vermesi. Vermiyorsa araştırmak isteyenleri engellememesi. Ve doğru düzgün bir açıklama yapmaları.


Bundan sonra da AKP'liler ve onların atadığı vali ve savcıların kurumadığı vatanımın topraklarını kurumak için bazı çalışmalar içerisine girişeceğim. Örneğin kesinlikle Türkiye'nin olan başka adaları da Yunanistan'a bırakmamaları için bu adaların tanıtımını yapacağım. Nasıl Güney Kore'nin Mara adasını tanıtmışsam oraları da bir bir tanıtacağım. Hükümete yönetilen vatan toprağını Yunanistan'a bırakma iddialarını toplayacağım. Ve onların yapmadığı şeyi yaparak aksi tez yürütmeye çalışacağım. Ulaşabildiğim anlaşmalardaki konuyla ilgili maddeleri yayınlayacağım. Kamuoyunu bilinçlendirmek için bu konudaki haber, makale, video vb. şeyleri toplayarak paylaşacağım. Ve ben de kendim bu makale gibi makaleler yazacağım.

1 yorum:

  1. BÖYLE ÖNEMLİ BİR KONUYU İRDELEYİP GÜNYÜZÜNE ÇIKARTTIĞINIZ İÇİN TEBRİK EDİYORUM.DUYARLI VATANDAŞLARIMIZIN DA OLDUĞUNU BİLİYORUM UMARIM GEÇ OLMADAN FARKINA VARIRLAR.ÇEŞME SÜNGÜKAYA ADASI İLE İLGİLENİYORUM YORUM YAPMIŞTIM.YETERLİ BİLGİ ALAMIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.BU ARADA KAŞ BESMİ ADASINA DİKKATİNİZİ ÇEKERİM.TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil